Heb ik toestemming nodig voor een dakterras?

Voor inwoners van coöperaties en flatgebouwen in New York City is toegang tot het dak een gekoesterde voorziening. Wanneer die toegang het exclusieve recht van één eenheid is, wordt de voorziening een schat. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat privétoegang tot het dak niet hetzelfde is als dakbezit. De mensen die exclusieve toegang tot het dak genieten, zijn gebonden aan verschillende overeenkomsten - het certificaat van oprichting in een coöperatie, de verklaring in een condominium, en de statuten, regels en voorschriften in beide soorten gebouwen.

Momenteel is het moeilijk om een bouwvergunning te krijgen vanwege overwegingen zoals de privacy van buren. Wetten staan toe dat dergelijke kwesties worden omzeild als er een precedent is voor daktuinen of terrassen in het gebied. Privacy is een van de meest voorkomende redenen om een bouwvergunning te weigeren. Helaas, hoewel het er misschien eenvoudig uitziet om een plat dak te nemen en er een terras van te maken, is het creëren van een legaal dakterras eigenlijk een aanzienlijk project.

Dakterrassen, vooral gemeenschappelijke terrassen op flatgebouwen, zouden de kwaliteit van leven van mensen die in steden wonen kunnen verbeteren. Bronnen van de hoge overheid zeiden dat het gemakkelijker zal zijn om een bouwvergunning te krijgen om planten, bomen en meubels op daken te plaatsen. Een succesvol dakterrasontwerp combineert veiligheid en functionaliteit met visuele elementen en unieke kenmerken die de ruimte voor de eindgebruiker bepalen. De rechtbank handhaafde ook het ontslag van de overtredingsclaim omdat het bestuur naar behoren op de hoogte was gesteld van de noodzaak van toegang en geen toestemming van eisers nodig had om de tuigage op zijn plaats te houden.

Een dakterras valt niet onder uw toegestane ontwikkelingsrechten, dus u zult een volledige bouwaanvraag moeten doorlopen. Met ruimte die vaak schaars is, vooral op stedelijke locaties, stelt een dakterras u in staat om het meeste uit een anders ongebruikt gebied te halen en een wenselijke buitenruimte te bieden, perfect om te entertainen, voedsel te verbouwen of gewoon te genieten van de frisse lucht en zonneschijn. Een voorbeeld van een bestaande groene daktuin is de daktuin van het Reading International Solidarity Centre in Reading. Door een dakterras te creëren, kunt u grote beglazingsfuncties integreren om deze ruimte te verbinden met de aangrenzende kamers.

Bij uw ontwerpen moet rekening zijn gehouden met de opening tussen de vloer en het dak eronder om ervoor te zorgen dat er geen lekken optreden. Daarom zijn er tal van redenen waarom het hebben van een eigen dakterras nuttig zou zijn, maar de echte vraag is of je er een kunt bouwen? Wat zijn de regels rondom dakterrassen? Kun je er gewoon een bovenop je extensie plaatsen? Er moeten voorzorgsmaatregelen worden genomen om mensen die dakterrassen gebruiken te beschermen tegen gevaren zoals struikelen en vallen. Dit betekent dat dakterrassen, vooral gemeenschappelijke terrassen op flatgebouwen, de kwaliteit van leven van mensen die in steden wonen kunnen verbeteren. Landen als Duitsland en Frankrijk hebben eisen gesteld om hun daken groen te maken voor nieuwe ontwikkelingen.

Tijdens de vroege stadia van het planningsproces moet het ontwerpteam samenwerken met de huiseigenaar of ontwikkelaar om te bepalen wat er van het afgewerkte dakterras wordt verwacht en hoe het zal worden gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *