Heb je toestemming nodig voor een dakterras?

Een dakterras valt niet onder uw toegestane ontwikkelingsrechten, dus u zult een volledige bouwaanvraag moeten doorlopen. De grootste hindernis die je tijdens het plannen tegenkomt, zijn je buren. Veel lokale autoriteiten zullen op hun hoede zijn voor het verlenen van toestemming als u eigendommen in de buurt heeft of in een bebouwde kom woont. Er is precedent in het gebied voor dakterrassen - Als er precedent is, is het belangrijk om vast te stellen of de andere terrassen of balkons een bouwvergunning hebben.

Als ze dat niet doen, kunnen ze als 'wettig' worden beschouwd als de terrassen al meer dan vier jaar in gebruik zijn, maar in dit geval kan dit niet als precedent worden gebruikt. Als er geen precedent is voor dakterrassen, wordt het vrijwel zeker geweigerd op basis van karakter, aangezien dakterrassen geen geaccepteerd kenmerk van het gebied zijn, en dit kan een negatief precedent scheppen voor andere eigendommen. Momenteel is het moeilijk om een bouwvergunning te krijgen vanwege overwegingen zoals de privacy van buren. Wetten staan toe dat dergelijke kwesties worden omzeild als er een precedent is voor daktuinen of terrassen in het gebied.

Privacy is een van de meest voorkomende redenen om een bouwvergunning te weigeren. Als u op het punt staat het dakterras van uw dromen te bouwen, zorg er dan voor dat u zich niet alleen concentreert op het uiterlijk, maar ook op de mate van onderhoud die nodig is voor de gebruikte materialen. Voor de meeste dakterrassen heeft een dakluik echter de voorkeur, omdat het een veel minder opdringerig middel is om toegang te krijgen tot het dak en minder ruimte in beslag neemt. U kunt kiezen uit VELUX dakterrassen in twin- en triple opties en dit hangt eigenlijk gewoon af van de beschikbare ruimte.

VELUX-dakterrassen kunnen een deur naar het balkon zijn om toegang te krijgen tot de buitenruimte en wanneer de deur gesloten is, kunnen ze een prachtig, glazen statement in het dak zijn. Woonruimte is goud waard, vooral waar het schaars is, daarom is het geen verrassing dat er steeds meer dakterrassen zijn in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Een succesvol dakterrasontwerp combineert veiligheid en functionaliteit met visuele elementen en unieke kenmerken die de ruimte voor de eindgebruiker bepalen. Als u uw dakterras laat ontwerpen door een architect, neemt hij of zij dit toegangspunt mee in het ontwerp.

Als er een kans is dat het dakterras uitkijkt over het eigendom van een buurman, dan zult u waarschijnlijk een manier moeten vinden om dat uitzicht te belemmeren. Een daktuin kan van alles omvatten, van een paar kleine individuele planten tot hele bloembedden en moestuinen, evenals grotere planten zoals heggen en bomen. Bronnen van de hoge overheid zeiden dat het gemakkelijker zal zijn om een bouwvergunning te krijgen om planten, bomen en meubels op daken te plaatsen. Welk type dak het pand momenteel ook heeft, een bouwkundig ingenieur zal het pand moeten onderzoeken en inspectiegaten moeten boren om te bepalen hoe het dak is opgebouwd en welke upgrades nodig zijn om ervoor te zorgen dat het dak voldoet aan de nodige structurele en belastingsvereisten.

VELUX-dakterrassen voegen waarde toe aan uw huis en vergroten de bruikbaarheid van een dakruimte waarvan u dacht dat deze overbodig was. Weten wat u kunt verwachten bij de aankoop van een dakterras en uit welke afwerkingen u mogelijk moet kiezen, kan een mijnenveld zijn. Een voorbeeld van een bestaande groene daktuin is de daktuin van het Reading International Solidarity Centre in Reading.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *