Heb je een dakterras nodig?

Terrasplanken zijn een cruciaal onderdeel van uw dak en moeten in goede staat verkeren om ervoor te zorgen dat uw huis wordt beschermd. Maar dakdekken is slechts één belangrijk materiaal dat deel uitmaakt van uw dakvervanging. Daarom moeten u en elke huiseigenaar de rest van de dakbedekkingsmaterialen kennen waaruit uw dak bestaat. Privédakdekken, de afgunst van de buurt als het mooi weer is, zijn een trendy accessoire in nieuw gebouwde herenhuizen in gemeenschappen in stadscentrumstijl in de buitenwijken.

Het toevoegen van een dakterras aan een bestaande woning is wat lastiger. Het is misschien verleidelijk om gewoon een hoog raam open te schuiven en op een plat dak te slingeren, maar om veilig te zijn en om een echt functioneel dakterras te hebben, moet je tijd en geld besteden. Heck, zet de feiten opzij dat er winderige omstandigheden zijn in NYC, en dat je een vergunning nodig hebt. De „structurele muur met dakflitsen” die rond de hele omtrek moet worden gebouwd voor drainage lijkt sowieso een lange weg naar het maken van een gewoon dek.

Dakdekken zijn zeer gewild op woningen met platte of gedeeltelijk platte daken. Dakdekken, gebruikelijk in stedelijke gebieden, bieden een panoramisch uitzicht op uw omgeving, besparen kostbare ruimte en kunnen zelfs helpen uw maandelijkse kosten voor koeling of verwarming te verlagen dankzij isolatiemogelijkheden. Voordat u voorop loopt, moet u even de tijd nemen om deze vijf factoren van dakdekconstructie, materiaal en ontwerp te overwegen. Er komt veel bij kijken bij het plannen van een dakterras, maar is het het waard? Het antwoord is duidelijk JA.

Dakdekken bieden een rendement op uw investering als het goed wordt gedaan en met de juiste materialen. Het installeren van een dakterras kan een geweldige optie zijn voor een stedelijke coöperatie of condo-gemeenschap. Het kan iedereen in de gemeenschap felbegeerde buitenruimte bieden en kan de sociale interacties tussen buren vergroten. Marsh waarschuwt echter dat planken geen bochten mogen snijden als het gaat om de installatie van een nieuw dakterras of andere voorzieningen op hun dak.

Het echtpaar voerde twee eerdere renovatierondes uit aan hun huis voordat ze de bovenste verdieping betraden, die ze besloten te verpakken met de toevoeging van een dakterras. Eigenaren en ontwikkelaars weten dat dakdekken uitzicht kunnen geven op binnenunits en nuttige leefruimte op alle huizen kunnen uitbreiden, waardoor de wederverkoopwaarde en huurinkomsten toenemen. De zonering van New York City heeft zeggenschap over waar dakdekken mogen worden gebouwd, hun grootte en of het dek extra vloeroppervlak vormt. De kosten van het dakterras waren minimaal in vergelijking met de rest van het verbouwingsproject, zei Wilder.

Het dakterras bevat een roestvrijstalen reling die aan elkaar is gelast om een structureel sterk frame voor het dek te maken, zei Landis. Drukbehandeld hout kan splinteren, vereist veel onderhoud en vereist meestal 12 inch vrije ruimte eronder, waardoor het niet goed geschikt is voor de meeste dakdekken. De allereerste stap in de constructie van een dakterras is bepalen of je überhaupt een dakterras kunt hebben. Voor alle duidelijkheid, er zijn zeer specifieke en beperkte gevallen waarin een vergunning voor dakvervanging niet vereist is.

Het hebben van een buitentrap die van het dek naar het dak leidt, maakt het ontvangen van gasten gemakkelijker, omdat ze niet hoeven te vertrouwen op de binnentrap van uw huis. In het algemeen geeft de Commissie er de voorkeur aan dat nieuwe dakconstructies niet zichtbaar zijn vanaf straatniveau, of zelfs vanaf een blok of een paar blokken verderop. Varianties in constructie en andere elementen maken dakdekken natuurlijk een beetje ingewikkelder om te bouwen. Varone wees erop dat een dakterras bestaande problemen met uw dak niet zal oplossen - het zal ze alleen bedekken.

Marsh legt uit dat als het dak nog niet als bruikbare ruimte op het Certificate of Occupancy (CoFo) van een gebouw staat, het CoFo moet worden aangepast voor het nieuwe gebruik van het dak. Niet alles, maar sommige huizen hebben mogelijk zelfs kraantoegang nodig voor hun dakterras, wat betekent dat je voldoende ruimte moet hebben om de kraan rond bomen, bestaande bijgebouwen, hoogspanningsleidingen of andere obstakels te laten bewegen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *