Kan ik een dakterras op mijn garage plaatsen?

Het hangt er allemaal vanaf, is er een weergave die je wilt vastleggen? Is de straat druk? Zijn de buren dichtbij? Verbetert het de uitstraling van de voorkant van het huis? Het grotere probleem is dat een plat dak in het verleden een beperkte levensduur had. Mijn platte garagedak is 45 jaar oud en moet nu worden vervangen. Mensen zouden daar raar van kunnen zijn. Het dakterras is in hoogte gerangschikt en heeft het voordeel dat het een open, lichte buitenruimte biedt met een prachtig panoramisch uitzicht.

De platte daken zijn dus ontworpen door constructiebureaus die belastingsberekeningen valideren om hun robuustheid te garanderen. Om te voldoen aan code en complicaties van terrasplanken over een plat dak en al het andere dat inhoudt dat ik niet weet, maar veronderstel dat het een uitdaging en waarschijnlijk duur is. Het is duidelijk dat de belasting per vierkante voet een veel belangrijkere rol speelt in het geval van een dakdek in vergelijking met een dek op maaiveldniveau. Aanvragen voor verbouwingen van platte daken zijn afhankelijk van waar u woont en uw nabijheid tot andere bewoners.

De helling moet ten minste 1% bedragen voor een dakbedekking die niet toegankelijk is en van 2 tot 5% voor een dakterras, afhankelijk van de oppervlakte. Als je een dek op een dak wilt bouwen, zorg er dan eerst voor dat het dak een afdekking heeft waardoor water kan weglopen. Eigenlijk, als je behoorlijk wat regen en zelfs milde sneeuw ziet, kan een schuin dak een voordeel worden. Als uw dak een lichte helling heeft, zoals veel daken er plat uitzien, kunt u de onderbouw van het dek construeren om het waterpas te maken.

Architectonisch gezien is een balcon een bovenbouw die in het verlengde van de gevel is geplaatst, terwijl een terras op een oppervlak rust en gedeeltelijk onbedekt is. Een van de belangrijkste voordelen van het installeren van een balkon op uw platte dak is dat het uw woning meer ruimte kan bieden en in de meeste gevallen de waarde ervan kan verhogen. Ten eerste omdat het het mogelijk maakt om extra vierkante meters te winnen en woonruimtes te creëren, meestal gewijd aan ontspanning, en ten tweede omdat het, als het ontoegankelijk is, een begroeid dak kan bereiken, zeer effectieve thermische isolatie, of om fotovoltaïsche panelen te installeren. Het waterdichtingssysteem dat wordt gebruikt voor het platte dak is iets hoger dan normaal vanwege de extra versterking, maar nog steeds behoorlijk concurrerend.

Platte daken krijgen echt een klap van barre weersomstandigheden, daarom gaan ze niet zo lang mee als een schuin dak. Een balkon, net zo goed als een terras of loopbrug is een geweldige manier om de ruimte op uw platte dak te maximaliseren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *