Wat is dakterras?

Dakterras in Brits Engels (ruːf ˈtɛrəs) zelfstandig naamwoord. Een tuin op het dak van een gebouw. Het woord „terras” is afgeleid van het Latijnse woord voor aarde. Hoewel vergelijkbaar, zijn een terras en een patio niet hetzelfde.

Terrassen zijn vlakke gebieden die ofwel uitsteken uit, of zich bevinden op, de daken van gebouwen. Een van de bekendere dakterrassen bevindt zich in het Four Seasons Hotel, dat een fantastisch uitzicht over Hong Kong biedt, gecombineerd met afternoontea gedurende de dag of dj-sets's avonds. Mijn hele 4e dak is toegankelijk vanaf slechts één punt - de lift, en het is omsloten door een betonnen balustrade. In de moderne architectuur zijn er variaties hierop, waaronder het „dakterras” dat, zoals je misschien al geraden hebt, gewoon een terras is dat bovenop een dak is gebouwd.

Over het algemeen zijn terrassen vlakke gebieden die zich aan de zijkant of het dak van een gebouw kunnen bevinden, terwijl balkons verhoogde platforms zijn die altijd aan een kamer zijn bevestigd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *