Zijn daktenten echt de moeite waard?

Uiteindelijk is een daktent het geld waard, als je weet dat je er goed gebruik van kunt maken. Er zijn tal van reguliere tenten die voor een veel lagere prijs kunnen worden gekocht, maar de extra veiligheid en het gemak van een daktent kan de extra kosten waard zijn. Hoe licht of gestroomlijnd de RTT ook is, uw benzineverbruik krijgt een klap nadat u er een hebt geïnstalleerd. Uw voertuig zal minder aerodynamisch zijn, vooral op de snelweg, en gedwongen worden om meer gewicht te verplaatsen dan normaal.

Vanuit het perspectief van het benzineverbruik is het alsof u te allen tijde een extra volwassen passagier in uw auto heeft. Het verliezen van een paar mijl per gallon lijkt misschien niet veel, maar voor gashongerige vrachtwagens en SUV's steekt zelfs een kleine hit op brandstofefficiëntie aan de benzinepomp. Op dit moment klink ik waarschijnlijk als een curmudgeon of, beter nog, een buitenpurist. Maar naarmate de buitengemeenschap zich in een alarmerend tempo uitbreidt, kopen nieuwkomers ook het idee dat ze de grootste en beste apparatuur op de markt nodig hebben.

Een daktent is niet de remedie voor bescherming, comfort of gebrek aan ervaring. Autokamperen, roadtrips en zelfs verspreid kamperen zijn geweldige ervaringen wanneer je een traditionele tent gebruikt, influencers zijn verdoemd. Kwaliteitsslaap is een bewezen factor voor een goede gezondheid. Toch is het niet altijd gemakkelijk te vinden, vooral niet als je onderweg bent.

Een daktent kan zowel het comfort als de privacy bieden die je nodig hebt om meer Zzz's te klokken. Open de vergrendeling en kruip naar binnen, je hoeft niet bang te zijn voor kraken die je in de verte hoort of je zorgen te maken dat je wakker wordt met onverwachte wilde dieren die in je tent klauwen. Met een daktent wordt buiten slapen warm, vredig, beschermd en herstellend. Daknesttenten kunnen bijna verduisterend donker zijn en als je vier muren binnen handbereik hebt, is het „wiegeffect” magisch geruststellend.

Als je een lichte slaper bent, weet dan dat slapen in een softshell daktent heel luid kan zijn. Een RTT is een chique, belachelijk dure tent voor de Becky's en Tsjaad's van de wereld die volmaakte vreemden die hen op de weg passeren willen overtuigen dat ze suuuuper zijn om buiten te zijn, kerel. Dus als je een ervaren overlander bent of geïnteresseerd bent in overlanding, zijn daktenten misschien nog steeds de juiste keuze voor jou. Ze maken ook weerkappen, eigenlijk een regenschaal voor de tent, die de tentwanden kunnen raken zonder er water doorheen te laten.

Een daktent is een grote investering, dus houd rekening met uw behoeften en hoe goed de daktent aan die behoeften voldoet. Het is belangrijk om de juiste tent te kiezen voor uw specifieke behoeften, die kan variëren op basis van waar u woont, uw voertuig en wat voor soort overlanding u doet. Het nivelleren van een daktent betekent het nivelleren van je hele voertuig, waarvoor nivelleringsblokken, een bubbelniveau nodig zijn (als je jezelf ernstige hoofdpijn wilt besparen) en mogelijk een tijdje rijden en achteruitrijden elke keer dat je kampeert. Dus welke voordelen biedt een daktent ten opzichte van een traditionele grondtent? Vandaag bespreken we de voor- en nadelen van het bezitten van een daktent versus een grondtent en welke het beste is voor uw toepassing.

Houd er rekening mee dat deze nadelen geen rekening houden met de kosten vooraf van een daktent, de kosten om onderdelen en stoffen te vervangen die onvermijdelijk zullen falen, de ruimte die je nodig hebt om je tent op te bergen en het onvermogen om deze een dag op de camping achter te laten. De Yakima Skyrise HD, een geïsoleerde tent bedoeld voor gebruik in zeer koude omstandigheden en zwoel weer, en de Thule Tepui Low-Pro, een veel lichtere tent, met een dunner profiel in opgevouwen toestand voor minder luchtweerstand tijdens het rijden. Als je een goed uitgeruste 4WD ziet, volledig uitgerust met dikke offroad-banden, aftermarket-bumpers, LED-verlichting en een daktent, moet je toegeven dat hij er behoorlijk indrukwekkend uitziet en klaar is om zo ongeveer alles te overwinnen, van moeder natuur tot de apocalyps. Eenvoudig op te zetten van daktent, lagere prijs vergelijkbaar met een normale tent, en comfortabeler als het goed is opgezet en je hebt de juiste hangmatuitrusting.

Bovendien vereist het gebruik van een daktent ook de aanschaf van een rek van derden, en de tent kan aanzienlijke slijtage aan uw auto veroorzaken, alleen bepaalde voertuigen kunnen werken met daktenten. Het installeren en verwijderen van een daktent vereist ook het gebruik van clips en bouten, afhankelijk van het model, dus als de tent eenmaal op de auto staat, wilt u deze waarschijnlijk een paar maanden niet meer verwijderen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *