Hoe heet de bovenkant van het terras?

Het woord „terras” is afgeleid van het Latijnse woord voor aarde. Hoewel vergelijkbaar, zijn een terras en een patio niet hetzelfde. Een terras is een buitenruimte die zich naast of soms bovenaan een gebouw bevindt. In tegenstelling tot een balkon is het niet noodzakelijk aan een gebouw bevestigd en kan het volledig vrijstaand zijn.

Het is een open ruimte die meestal maar een klein beetje verhoogd is, en omdat het niet fysiek verbonden is met een gebouw (tenzij het een dakterras is), hoeft het niet te worden betreden via een kamer in het huis. Terrassen zijn structuren die het meest worden aangetroffen in gebouwen of huizen met meerdere verdiepingen. Dit zijn vlakke, volledig ondersteunde ruimtes op de bovenste verdiepingen die ruimte bieden voor mensen om te lopen, te zitten en verschillende andere activiteiten te ondernemen. Terrassen moeten van behoorlijke grootte zijn zodat mensen in de kamer of zitkamer kunnen lopen en moeten volledig worden ondersteund door balken en pilaren.

Terrassen zijn evenwijdig aan de grond en moeten ook open zijn voor de lucht. Terrassen kunnen veel verschillende voordelen bieden, zoals de mogelijkheid om te zonnebaden, buitenmaaltijden, barbecues, tuinieren, zwembaden, bubbelbaden, enz. Terrassen kunnen geheel of gedeeltelijk worden afgedekt door semi-permanente structuren zoals parasols of dekzeilen. De term „terras” heeft ook betekenis in de geologie en landbouw, verwijzend naar een smal stuk land, met een steile helling met uitzicht op een rivier, meer of zee.

In de meeste gevallen zijn balkons verhoogde platforms die aan de zijkant van een huis of gebouw zijn bevestigd. Als zodanig werd de term gebruikt voor een structuur die op aarde werd gebouwd, meestal van rots, tegels of hout. In modernere tijden wordt de term ook gebruikt voor open of gemeenschappelijke ruimtes op de daken van gebouwen. Op veel plaatsen wordt de term patio ook door elkaar gebruikt met terras.

Ter vergelijking: een balkon wordt direct aan de zijkant van een gebouw bevestigd. Omdat ze van de grond zijn verheven, zijn ze meestal omgeven door een soort muur of reling. Het Stack Exchange-netwerk bestaat uit 182 Q%26A-gemeenschappen, waaronder Stack Overflow, de grootste, meest vertrouwde online community voor ontwikkelaars om te leren, hun kennis te delen en hun carrière op te bouwen. Verbind en deel kennis binnen één locatie die gestructureerd en gemakkelijk te doorzoeken is.

Hoe noem je de kleine hut bovenop het dak van bepaalde gebouwen? De kleine hut met iets erbovenop en met leidingen die naar de bovenkant lopen. Is er een woord voor? Wat zijn enkele standaardmanieren om naar dat ding te verwijzen? Lifthuis of schot Structuren met liften kunnen een apparatuur of motorruimte op het dak hebben. Lifthuizen variëren in grootte afhankelijk van het aantal liften dat ze bedienen. Fire Engineering's Handbook for Fire Fighter I en II De term lifthuis is misschien wel begrijpelijker dan liftschot voor de gemiddelde persoon.

Als het airconditioning, lift (lift) motoren en soortgelijke apparatuur bevat, zou het de fabrieksruimte kunnen worden genoemd. Hoewel een plantenkamer niet beperkt is tot het dak van een gebouw, kan deze zich overal bevinden, zoals de kelder. Daktoren, dit is gewoon een trapput met een kleine overloop bovenaan de trap naar binnen. Constructie - Een terras kan een op zichzelf staande structuur zijn, omdat het per definitie kan worden bevestigd of losgemaakt aan een gebouw.

Een van de bekendere dakterrassen bevindt zich in het Four Seasons Hotel, dat een fantastisch uitzicht over Hong Kong biedt, gecombineerd met afternoontea gedurende de dag of dj-sets's avonds. Lees verder om erachter te komen hoe balkons en terrassen verschillen, wat de oorsprong van elk is, en hoe u deze buitenruimtes in uw eigen huis het beste kunt gebruiken. Een ander verschil tussen een terras en balkon is waar ze zich bevinden ten opzichte van het gebouw waaraan ze zijn bevestigd. Ongelooflijk populair, terrassen zijn gebruikt om bars, restaurants of gedenkwaardige sociale ruimtes over de hele wereld te creëren.

Terrassen en balkons zijn gemeenschappelijke kenmerken in verschillende stijlen van huizen, maar er zijn iconische voorbeelden van elk die meteen in je opkomen. In het begin van de 20e eeuw voerden architecten Henry en Theodore Hubbard aan dat de basisfunctie van een terras een interessante basis was voor een nog interessanter gebouw. Terrassen werden in heel Griekenland op grote schaal gebruikt in zowel openbare als particuliere architectuur, en dakterrassen zijn al in 1700 vGT te vinden in Knossos. Veel groter dan een balkon, kan een terras bijna het hele oppervlak van een dak beslaan wanneer het zich bovenaan een gebouw bevindt, en het wordt vaak gebruikt als tuin of amusementsruimte.

Architectonische (in plaats van agrarische) terrassen kwamen bijvoorbeeld ook voor op het eiland Babeldaob in het moderne Palau in de Stille Oceaan. Het woord terras geeft meer beschrijving van de fysieke omgeving van de buitenstructuur, terwijl een patio zich op een vlakke, vlakke ondergrond bevindt. Aangezien het terras niet het brandpunt van de structuur was, zou het ontwerp eenvoudig moeten zijn en een uitzicht moeten bieden. Een terras is een extern, verhoogd, open, vlak gebied in een landschap (zoals een park of tuin) in de buurt van een gebouw, of als dakterras op een plat dak.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *