Welk type dakbedekking is het beste?

Asfalt dakbedekking Shingles Relatief lichtgewicht, goedkoop en eenvoudig te installeren, asfaltshingles zijn de beste keuze voor de meeste huizen. Ze worden geleverd in platen die op een dak zijn gelaagd om de illusie te wekken van duurdere enkele dakspanen, zoals ceder en leisteen, die één dakspaan tegelijk worden geïnstalleerd. Mogelijk gebruikt u een niet-ondersteunde of verouderde browser. Gebruik de nieuwste versie van Chrome, Firefox, Safari of Microsoft Edge om deze website te bekijken voor de best mogelijke ervaring.

Kies asfaltshingles omdat ze van de gemakkelijkst te vinden, meest betaalbare en veelzijdige soorten dakbedekking zijn. De meest duurzame soorten dakbedekking zijn leisteen en kleitegels, maar ze zijn duurder dan materialen zoals metaal of hout. Functionele dakalternatieven zoals groene daken en zonnedakspanen behoren tot de duurste soorten. Het vervangen van een oud dak is een van de beste en meest winstgevende manieren om in een huis te investeren.

Kies het type dak dat past bij uw huis, klimaat en budget en zorg ervoor dat als u een nieuw dak installeert om de juiste dakaannemer voor u te vinden. Fabrikanten mengen glasvezel, asfalt en minerale composiet om verschillende kleuren te creëren, zoals grijs, bruin, rood, groen of blauw. Hun kleur zal echter na verloop van tijd vervagen als gevolg van blootstelling aan de zon. De kleur en kwaliteit zien er anders uit, afhankelijk van of u kiest voor architecturale of gordelroos met drie tabbladen.

Architecturale asfaltshingles zijn individuele tegels die dikker zijn dan drie lipjes om een gelaagde, duurzame textuur op uw dak te creëren. Het materiaal van hogere kwaliteit en de langere installatie maken architecturale gordelroos duurder. Ze kunnen echter 15 tot 30 jaar meegaan en zijn weerbestendiger. Asfaltshingles met drie tabbladen zijn dunner en gesneden om eruit te zien als drie.

Dit zorgt voor een snellere installatie en creëert een uniform, baksteenachtig patroon. Ze zijn gevoelig voor harde wind en duren over het algemeen 7 tot 15 jaar. Dit zijn meestal de meest betaalbare dakbedekkingsoptie. Wist je dat? De blauwgrijze daken van Parijs krijgen hun kleur van zinkpanelen die voor het eerst werden geïnstalleerd in de jaren 1830.

Houten dakbedekking past goed bij charmante Cape Cod-huisjes, gezellige huizen in Craftsman- en Tudor-stijl. Ze beginnen zandbruin en zilver naarmate ze ouder worden. Houten daken kunnen 50 jaar meegaan in droge klimaten, maar moeten worden behandeld in brandgevoelige gebieden zoals Californië. Natte klimaten, zoals de oostkust, gaan sneller door houten dakbedekking als gevolg van waterschade.

Selecteer een staat om aan de slag te gaan met uw vrijblijvende, gratis schatting Hoewel het duur is om te installeren en te repareren, gaan kleitegels langer mee dan bijna alle andere soorten dakbedekking. Het is gebruikelijk in plaatsen als Zuid-Californië en Florida omdat dakbedekking van klei perfect is voor warme klimaten, winden tot 150 mijl per uur kan verdragen en ongelooflijk brandwerend is. U kunt kiezen uit natuurlijke, gewonnen leisteen of synthetische alternatieven zoals vezelcement, leisteen of bitumineuze stijlen. Synthetische leisteen is veel betaalbaarder en heeft veel van dezelfde voordelen van natuurlijk.

Als je eenmaal de waarheid over groene dakbedekking kent, staat deze misschien bovenaan je lijst. Typisch een van de meest betaalbare soorten dakbedekking, gerolde dakbedekking is behoorlijk populair bij huiseigenaren en bouwers met een beperkt budget. Alle installatiematerialen zijn betaalbaar en de arbeid is ook kosteneffectief. Het beste voor daken met een lagere helling, dit gerolde materiaal kan gemakkelijk op zijn plaats worden gehamerd.

Het mag echter niet op platte daken worden gehamerd. Dit kan waterlekken veroorzaken. Rachel is schrijver en inhoudsredacteur voor huisverbetering. Naast een bijdragende schrijver bij Forbes, schrijft ze voor kleine bedrijven en creatieve bureaus.

Ze gebruikt haar expertise op het gebied van huisverbetering om huiseigenaren de kennis te geven die ze nodig hebben om hun huis in te richten en te verzorgen. Samantha is een redacteur die alle onderwerpen behandelt die verband houden met huis, inclusief huisverbetering en reparatie. Ze bewerkte huisreparatie- en ontwerpinhoud op websites als The Spruce en HomeAdvisor. Ze heeft ook video's gehost over doe-het-zelftips en -oplossingen voor huisverbetering en lanceerde meerdere beoordelingsborden voor huisverbetering bemand met erkende professionals.

Asfaltroldakbedekking is gemaakt van grote rollen van hetzelfde materiaal dat wordt gebruikt in asfaltshingles. Gebruikt voor relatief vlakke plaatsen, zoals schuine schuurdaken, wordt roldakbedekking geïnstalleerd door stroken in de lengte over het dak te leggen in overlappende banen. Asfaltroldakbedekking zal naar verwachting maximaal 5 tot 10 jaar meegaan. De maximale levensduur van de dakbedekking halen is eigenlijk gewoon een kwestie van deze vrij houden van vuil en snel eventuele lekke banden of beschadigingen repareren.

Asfaltroldakbedekking wordt normaal gesproken geïnstalleerd op daken met een relatief vlakke piek, dus een huis van 2.000 vierkante meter zal zeer bijna 2.000 vierkante meter dakoppervlak hebben. Samengestelde asfaltshingles gaan naar verwachting 15 tot 40 jaar mee, afhankelijk van de kwaliteit van de gekozen materialen. Sommige dakspanen kunnen zelfs 50 jaar meegaan. De meeste fabrikanten van dakspanen bieden een scala aan producten in verschillende gewichten en verschillende levensverwachtingen.

Fabrikanten zoals Owens, Corning, GAF of Certainteed worden geleverd met dienovereenkomstig hoogwaardige garanties die een halve eeuw duwen. Houten dakspanen zijn gemaakt van dunne, wigvormige stukken natuurlijk hout, zoals ceder of geel grenen, die uit boomstammen worden gezaagd. Ze zorgen voor een buitengewoon aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Houd er rekening mee dat het toenemende brandgevaar in sommige regio's wettelijke beperkingen heeft veroorzaakt op het gebruik van houten dakbedekkingsmaterialen.

Ze zijn geen goede keuze op een locatie waar seizoensgebonden natuurbrandgevaren zijn. Houten dakspandaken hebben een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar, hoewel soms een langere levensduur wordt bereikt op locaties waar het dak milde omstandigheden ervaart en vrij blijft van puin. Zorgvuldig onderhouden, kunnen houten dakspanen 50 jaar meegaan. Om de levensduur van een houten dakspanen te verlengen, moet u gespleten en gebarsten dakspanen onmiddellijk vervangen en het dak mosvrij houden.

Houtshakes zijn een dikker materiaal dan houten dakspanen, en van hen kan worden verwacht dat ze beter bestand zijn dan houten dakspanen tegen weer en UV-stralen. Ze zijn niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers om te installeren, waarvoor professionele installatie vereist is. Net als houten gordelroos kunnen shakes beperkt zijn in regio's waar bosbranden een bekend gevaar vormen. Zowel de materialen als de installatie zijn duurder voor shakes dan voor houten shingles.

Je kunt er meestal op rekenen dat shakes ongeveer 50 procent duurder zijn dan gordelroos. We streven ernaar om u een ervaring te geven die zeldzaam is in de dakbedekkingsindustrie die is gebaseerd op opleiding, klantenservice en hoogwaardige afwerking. U denkt hier misschien pas over na als u uw plaatselijke dakaannemer hebt ontmoet, maar u moet nadenken over de uitstraling die u wilt dat uw dak heeft. Als u op zoek bent naar de meest betaalbare optie of een krap budget hebt, is een asfaltshingdak misschien iets voor u.

Maar als u een langetermijnvisie bekijkt, kunt u aantonen dat een duurder dakbedekkingsmateriaal de betere waarde kan zijn gedurende de levensduur van uw huis. Het valt nog te bezien of een van de nieuwe BiPV-dakbedekkingsproducten een aanzienlijk marktaandeel kan bereiken en de concurrentie van de traditionele installateurs van PV-zonne-energiesystemen kan overleven. Dit is alleen mogelijk als de dakbedekking correct is geïnstalleerd, dus een ervaren specialist is belangrijker dan hoogwaardige metalen dakbedekking. De leisteentegels zelf moeten één voor één worden geïnstalleerd, in tegenstelling tot andere dakbedekkingsmaterialen die worden geleverd in stroken van 3 voet breed of metalen panelen.

Hier is uw complete gids voor het kopen van een dak om alles te weten te komen over het kopen van een nieuw dak. Het beste daksysteem om op zonne-energie te gaan in Arizona zou een metalen dak met staande naad zijn, omdat het superlicht en energiezuinig is. Dus tenzij je iets ongewoons in gedachten hebt, zoals BiPV-zonnetels - oh, wacht, die hebben we opgenomen - of een vegetatief groendak, worden de opties die je overweegt waarschijnlijk hieronder besproken. Ik wilde onderzoeken om isolatie toe te voegen wanneer het dak wordt afgescheurd en de dakdekker heeft OWENS CORNING FIBERGLASS BLOWN-IN INSULATION aanbevolen als optie om de efficiëntie te helpen.

Het team van Bill Ragan Roofing levert sinds 1990 hoogwaardige dakbedekkingsdiensten aan de inwoners van Nashville en omliggende gebieden. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *