Wat is het verschil tussen dak en dakterras?

Een dakterras is een dakterras of tuin. Deze buiten, geconstrueerde ruimtes bevinden zich op de top van sommige huizen, maar staan vooral bekend om hun verbinding met de appartementen op het dak die bekend staan als penthouses. Veel van deze daktuinen zijn aantrekkelijk aangelegd en om veiligheidsredenen afgewerkt met hekwerk. Het woord dak beschrijft het structurele element aan de bovenkant van een gebouw, ongeacht materiaal of vorm.

Ze kunnen schuin of plat, metaal of tegels zijn. Met andere woorden, het dak is de top van het dak buiten het gebouw. Een dakterras heeft zoveel meer te bieden dan vanuit een open raam op je dak stappen. Daken zijn niet gebouwd voor het extra gewicht van een dek, mensen en meubels.

Voor dit soort werk heb je een ervaren architect of dakdekontwerper nodig. De allereerste stap in de constructie van een dakterras is bepalen of je überhaupt een dakterras kunt hebben. Controleer alle bouwwetten voor uw omgeving, vooral als u in een gemeenschap woont waar de regels van de vereniging van huiseigenaren moeten worden nageleefd. Elke lokale aannemer kan u helpen bij het bepalen welke voorschriften voor dakdekken van toepassing zijn op uw regio.

Hebben met succes bezette dakdekken geïmplementeerd in hun projecten zonder ze op te nemen in de totale hoogte, het aantal verdiepingen en de oppervlakte van het gebouw. Drukbehandeld hout kan splinteren, vereist veel onderhoud en vereist meestal 12 inch vrije ruimte eronder, waardoor het niet goed geschikt is voor de meeste dakdekken. Voorbeelden van goedgekeurde bezette dakdekken zijn te vinden in de volgende beroepsuitspraken van de stad Portland, OR. De allerbeste manier om jarenlang optimaal te profiteren van een dakterras, is door terrasmaterialen te gebruiken waarvan is bewezen dat ze bestand zijn tegen intensief gebruik en hoge blootstelling aan weer, hitte en vocht.

Het hebben van een buitentrap die van het dek naar het dak leidt, maakt het ontvangen van gasten gemakkelijker, omdat ze niet hoeven te vertrouwen op de binnentrap van uw huis. Het dakterras bevat een roestvrijstalen reling die aan elkaar is gelast om een structureel sterk frame voor het dek te maken, zei Landis. Commercieel vastgoed neemt dakruimtes op in woon- en kantoorgebouwen, ten behoeve van bewoners en werknemers, om meer en betere huurders aan te trekken. Deze vijf hierboven gepresenteerde ideeën zijn een geweldige plek om te beginnen bij het beslissen of een dakterras haalbaar is en hoe u het meeste uit uw verbouwing kunt halen.

Bij het evalueren van de impact van bezette dakdekken op de totale beperkingen van de gebouwgrootte, is een andere overweging of het project kwalificeert als hoogbouw. Dat gedeelte van een gebouw dat zich bevindt tussen het bovenoppervlak van een verdieping en het bovenoppervlak van de vloer of het dak ernaast (zie ook „Kelder „, Gebouwhoogte, „Grade vlak en „Mezzanine”). Bij gebruik als zelfstandige naamwoorden betekent dak de externe bedekking aan de bovenkant van een gebouw, terwijl dak het gebied bovenop een dak betekent. Terrasmaterialen die riskant zijn om te gebruiken op dakdekinstallaties zijn onder meer zacht hout zoals grenen, die na verloop van tijd snel degraderen en tijdrovend onderhoud vereisen.

Niet alles, maar sommige huizen hebben mogelijk zelfs kraantoegang nodig voor hun dakterras, wat betekent dat je voldoende ruimte moet hebben om de kraan rond bomen, bestaande bijgebouwen, hoogspanningsleidingen of andere obstakels te laten bewegen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *