Kan ik mijn platte dak als terras gebruiken?

In de meeste gevallen, ja, is het mogelijk om uw plat dak om te bouwen. Het hangt af van de staat waarin het platte dak zich bevindt en wat voor soort bouwvergunning vereist is. Het is veel gemakkelijker dan je zou denken om een plat dak om te bouwen tot terras of balkon - je hebt alleen de juiste materialen nodig. Waar is uw bestaande platte dak bijvoorbeeld van gemaakt? Als het is gemaakt van traditioneel vilt, wordt het niet aanbevolen om het te upgraden naar een terras of balkon.

Platte vilten daken hebben een korte levensduur - veel huisverzekeraars weigeren oudere viltdaken te dekken. Door de jaren heen worden ze aangetast door de elementen, blaarvorming, barsten en het aantrekken van mos en algen. Het laatste dat u wilt, is een prachtige nieuwe buitenleefruimte bouwen, alleen om te ontdekken dat deze moet worden gedemonteerd, zodat u toegang hebt tot het vilt om reparaties uit te voeren. Meestal hebben platte daken al een ondersteunende structuur die geschikt is voor een dakterras.

Er kan echter extra werk nodig zijn om het project levensvatbaar te maken. Dit is bijvoorbeeld het geval voor een „heet dak”, een term die wordt gebruikt voor een soort zonnestraling die direct onder het membraan wordt geplaatst. In dit soort situaties kan het nodig zijn om extra ondersteuning te installeren voordat u uw platte dak ombouwt tot terras. Het zal de slijtage niet versnellen als u een goed systeem installeert dat is gemaakt om zich boven platte daken te bevinden.

Er zijn een aantal fabrikanten. Het is ingewikkelder dan alleen spullen op het dak plakken, maar niet waanzinnig duur. Afhankelijk van uw locatie en de structuur van uw huis, kan een dakterras een prachtige aanvulling zijn op uw huis. Omdat modern design de architectuurwereld stormenderhand heeft veroverd, zijn platte daken de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Het is geen wonder waarom; ze hebben een minimalistisch, chique ontwerp dat dient als esthetische eye candy voor elke kenner. Sterker nog, een plat dak kan worden omgetoverd tot een terras of een tuin waar gedenkwaardige diners of feesten met uw dierbaren kunnen worden gehouden. Platte daken hebben echt een uniek gevoel waardoor gasten en familieleden terugkomen om te genieten van de rustige omgeving en sfeer. In de meeste gevallen wordt een bestaand plat dak gebruikt om een dakterras te creëren.

In betonnen of stalen framegebouwen heeft het bestaande platte dak waarschijnlijk voldoende structurele sterkte voor een terras, omdat het dak is geconstrueerd zoals de vloerconstructies eronder. Woonconstructies met houten kozijnen hebben veel meer kans om te worden geüpgraded. Dit houdt meestal in dat er een stalen balk onder de dakconstructie wordt geplaatst. Ontworpen door Peter Swift en gesponsord door Haruhisa Handa, is de Japanse daktuin bij SOAS een prachtige inspiratiebron voor dakterrassen.

Aangezien een dergelijk project werkt rond een klein huis met goedkope materialen, zullen de uiteindelijke kosten van het platte dak helemaal niet overweldigend zijn. Het is niet zo dat een 'old-school' dak je huis er niet mooi uit laat zien, het is gewoon dat een plat dak een specifieke visuele impact heeft die prettig is om te zien. In plaats daarvan transformeren mensen hun huizen met platte dakdekken die er prachtig uitzien (en een serieuze aantrekkingskracht toevoegen). Tijdens de vroege stadia van het planningsproces moet het ontwerpteam samenwerken met de huiseigenaar of ontwikkelaar om te bepalen wat er van het afgewerkte dakterras wordt verwacht en hoe het zal worden gebruikt.

De voordelen van deze initiële kosten op korte termijn zullen veel opwegen tegen de nadelen van bouwen op een ondermaats viltdak. Het is ook belangrijk om zo snel mogelijk een landschapsarchitect te raadplegen om er zeker van te zijn dat het dak technisch in staat is om te gaan met de verschillende elementen die ze van plan zijn toe te voegen aan de ruimte. Ik zie veel afgewerkte producten en dakdekken op nieuwe huizen, maar kan geen echte renovatieprojecten vinden die vergelijkbaar zijn met wat ik wil doen. We bespreken de algemene kosten voor het bouwen van een plat dak, evenals tips voor het maken van uw persoonlijk budget voor een dergelijk project.

Als u besluit om voor dit soort ontwerp te kiezen, zorg er dan voor dat de decoraties die u op uw dakterras gebruikt de rest van de architectuur en het hoofdkleurenpalet weerspiegelen. Een succesvol dakterrasontwerp combineert veiligheid en functionaliteit met visuele elementen en unieke kenmerken die de ruimte voor de eindgebruiker bepalen. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *