Voegt een dakterras waarde toe?

Een dakterras maximaliseert de ruimte en voegt een verhoogde esthetiek toe aan uw huis. Beide aspecten vergroten de 'bruikbare voetafdruk van het gebouw', wat op zijn beurt waarde toevoegt aan een woning. Het nieuwe dakterras of dek is bedoeld voor „passieve recreatie” en is accessoire voor een „hoofdgebruik” in het gebouw. Niet alle woningen hebben een tuin, dus het toevoegen van een dakterras kan de wenselijkheid van uw huis vergroten wanneer u het verkoopt.

Het dakterras bevat een roestvrijstalen reling die aan elkaar is gelast om een structureel sterk frame voor het dek te maken, zei Landis. Dakterrassen en balkonsystemen kunnen u toegang geven tot het uitzicht en de frisse lucht, waardoor uw dakruimte wordt overspoeld met licht. Het is misschien verleidelijk om gewoon een hoog raam open te schuiven en op een plat dak te slingeren, maar om veilig te zijn en om een echt functioneel dakterras te hebben, moet je tijd en geld besteden. Nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat de aanwezigheid van een dakterras of balkon doorgaans meer dan een tiende toevoegt aan de waarde van een onroerend goed, oplopend tot maar liefst een kwart in felbegeerde gebieden.

In Londen schatten makelaars bijvoorbeeld dat het tot 25% bijdraagt aan de waarde van een onroerend goed in de meest begeerde wijken van de stad. Het echtpaar voerde twee eerdere renovatierondes uit aan hun huis voordat ze de bovenste verdieping betraden, die ze besloten te verpakken met de toevoeging van een dakterras. De kosten van het dakterras waren minimaal in vergelijking met de rest van het verbouwingsproject, zei Wilder. Kopers kunnen in de verleiding komen door de gedachte aan dineren in de buitenlucht op een zomeravond en toevoegingen zoals houtkachels en BBQ-putten kunnen dat extra iets toevoegen voor een potentiële koper.

Verkopers zijn zich er al lang van bewust hoeveel waarde traditionele huisverbeteringen zoals een nieuwe keuken of badkamer kunnen toevoegen aan een woning en dit onderzoek kan hen gewoon overtuigen om platte daken of balkons te verbergen in bewoonbare buitenoases. Hoewel niet elk stedelijk centrum een verhoogde waarde kan verwachten met dakdekken tot dat uiterste, constructie. De CABRIO gaat direct van raam naar balkon en biedt u het beste van twee werelden, aangezien de bovenste helft opengaat als een traditioneel dakraam. Andere eigendommen kunnen daken in Londen of zolderruimtes hebben waarvan de ridgeline te laag is voor een loftverbouwing.

Maar hoewel niet alle eigendommen in het centrum van Londen een eigen tuin hebben, kan toegang tot een dakterras, balkon of gemeenschappelijke tuin net zo wenselijk zijn voor huizenkopers.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *