Wat is het verschil tussen terras en dak?

Ik zou het woord dak gebruiken om het structurele element aan de bovenkant van een gebouw te beschrijven, ongeacht de stijl, het materiaal of de vorm. Een platform dat zich vanuit een gebouw naar buiten uitstrekt. Om een dak te bedekken of in te richten. Om gebouwen te doorkruisen door over hun daken te lopen of te klimmen.

Het dak van een gebouw, vooral als het toegankelijk is voor de bewoners. Wordt vaak gebruikt voor het drogen van wasgoed, voedsel in de zon drogen, sporten of buiten slapen bij warm weer. De afdekking van elk gebouw, inclusief de dakbedekking (zie Dakbedekking) en alle materialen en constructie die nodig zijn om hetzelfde op de muren of andere staanders te dragen en te onderhouden. In het geval van een gebouw met gewelfde plafonds beschermd door een buitendak, noemen sommige schrijvers de kluis het dak en de buitenbescherming het dakmasker.

Het is echter beter om de kluis alleen als het plafond te beschouwen, in gevallen waarin deze verder bedekt is. Dat wat lijkt op, of overeenkomt met, de bekleding of het plafond van een huis; zoals het dak van een grot; het dak van de mond. Een plat dak van een huis; zo zijn de gebouwen van de oosterse naties bedekt met terrassen. Voorzie een gebouw van een dak; bedek een gebouw met een dak Een dak is de bovenlaag van een gebouw, inclusief alle materialen en constructies die nodig zijn om het op de muren van het gebouw of op staanders te ondersteunen, bescherming bieden tegen regen, sneeuw, zonlicht, extreme temperaturen, en wind.

Een dak maakt deel uit van de bouwschil. Het woord „terras” is afgeleid van het Latijnse woord voor aarde. Hoewel vergelijkbaar, zijn een terras en een patio niet hetzelfde. Een dakterras is een volledig open ruimte.

Het kan zich op een lager niveau of bovenop het gebouw bevinden. Sommige huiseigenaren installeren een jacuzzi of een zwembad om van het dakterras een prachtige oase te maken. In de moderne architectuur zijn er variaties hierop, waaronder het „dakterras” dat, zoals je misschien al geraden hebt, gewoon een terras is dat bovenop een dak is gebouwd. Terrassen kunnen soms geheel of gedeeltelijk worden afgedekt met tijdelijke overkappingen zoals parasols en luifels.

Een van de bekendere dakterrassen bevindt zich in het Four Seasons Hotel, dat een fantastisch uitzicht over Hong Kong biedt, gecombineerd met afternoontea gedurende de dag of dj-sets's avonds. Een balkon wordt meestal bevestigd aan een ruimte op de bovenste verdieping, terwijl een dakterras wordt gebruikt in een patio, plat platform of een ruimte die wordt gebruikt als buitenleefruimte. Over het algemeen zijn terrassen vlakke gebieden die zich aan de zijkant of het dak van een gebouw kunnen bevinden, terwijl balkons verhoogde platforms zijn die altijd aan een kamer zijn bevestigd. Terrassen kunnen worden ontworpen met vele architecturale stijlen om ze er mooi, elegant en aantrekkelijk uit te laten zien.

Een terras is een structuur die een vlakke, volledig ondersteunde ruimte is die voornamelijk wordt aangetroffen in gebouwen of gebouwen met meerdere verdiepingen. Als het gaat om balkonmeubilair en terrasmeubilair, kunnen ze onderling uitwisselbaar zijn zolang de afmetingen in de gewenste ruimte passen. Het woord terras geeft meer beschrijving van de fysieke omgeving van de buitenstructuur, terwijl een patio zich op een vlakke, vlakke ondergrond bevindt. In de jaren 1500 werden terrassen vaak gevonden in Venetië als een plek waar wasgoed kon worden opgehangen om te drogen.

Terwijl een terras meerdere toegangspunten kan hebben, is een balkon meestal alleen toegankelijk via de kamer. Of u nu wilt ontspannen met familie en vrienden of ze wilt vermaken, een groene ruimte wilt creëren of gewoon uw eigen kleine schuilplaats wilt hebben, beide terrassen en balkons bieden een wereld aan mogelijkheden. Terras en dak zijn twee verschillende en belangrijke termen die veel te maken hebben met de structuur van een gebouw. Locatie - Een terras wordt op de grond gebouwd (een beetje verhoogd) terwijl een balkon meestal op de tweede verdieping of hoger is verhoogd.

De onderscheidende factor tussen de twee is dat een terras op de begane grond ligt, maar het wordt verhoogd vanaf de grond eromheen, zoals gebouwd aan de rand van een heuvel of klif.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *