Kan het dakterras nat worden?

Gordelroos hecht niet goed aan natte dakbedekkingen zoals OSB. Door water vast te houden in dakdekken kan het dak uiteindelijk opzwellen of vastlopen. Opgesloten vocht kan schimmel- en meeldauwgroei veroorzaken. Dakspanen worden elke dag geïnstalleerd over houten vlonders die nat zijn geweest door regen.

Over het algemeen zullen dakterrassen van multiplex die nat zijn geworden en waarop de dakspanen zijn aangebracht, indien ze uitdrogen, niet ernstig worden beschadigd door houtrotschimmelorganismen. Het opgevangen water absorbeert in de isolatie, waardoor de thermische waarde van de isolatie aanzienlijk wordt verlaagd en het daksysteem voortijdig wordt aangetast. Fabrikanten van daksystemen bieden standaarddetails voor omtrekomstandigheden, waarbij het knipperen meestal zichtbaar is en eindigt op het muuroppervlak. Uw multiplexdek moet binnen een redelijke tijd uitdrogen als de zolderruimte direct onder het dak wordt geventileerd om overtollige warmte en opgesloten vochtdampen te laten ontsnappen.

Als u dit doet, lopen werknemers het risico van een nat dak te vallen en wordt uw huis onnodig blootgesteld aan schade waarvoor zij aansprakelijk kunnen worden gesteld. We weten dus hoe we moeten werken als het nat wordt en werken om het interieur van uw huis droog te houden bij het repareren van daken die beschadigd zijn tijdens winterstormen. Een daksysteem heeft verschillende componenten, die elk een belangrijke rol spelen bij het beschermen van uw huis. Maar wat als het dak lekt vlak na een recente vervanging? Het is niet zo vergezocht vanwege een slecht ontwerp of installatie, veel daken ervaren waterlekkage kort na de bouw.

In veel gevallen kan waterlekkage door een dakmembraan onopgemerkt blijven omdat een dampvertrager aan de onderkant van het daksysteem het water opvangt. Als uw aannemer beschadigde terrasplanken ontdekt tijdens het installeren van uw dak, moet deze worden geschuurd of vervangen voordat het nieuwe dak wordt aangebracht. Ballastdaken zijn geen goede kandidaat voor infraroodonderzoeken omdat de rots zelf veel warmte vasthoudt, waardoor mogelijk valse metingen worden gegeven. Dat komt omdat het herstellen van een dakdek er waarschijnlijk alleen maar voor zorgt dat het dak blaarvorming veroorzaakt of andere ernstige problemen veroorzaakt die niet onder een garantie vallen.

Pak eventuele randen aan die van belang zijn om het dak waterpas en plat te maken voordat u het afgewerkte dakmateriaal installeert, maar dit mag niet worden gedaan voordat de panelen de tijd hebben gehad om te drogen. In plaats daarvan moet het ontwerp van dakflitsen voor een gemetselde muur een doorgaande muurflitser bevatten die zich door het metselwerk uitstrekt om water boven het knipperen op te vangen en af te leiden uit de muur. Omdat veel staten niet vereisen dat dakaannemers een vergunning hebben, raden experts aan om uw lokale bouwvoorschriften te controleren of een bouwinspecteur te ontmoeten voordat u een dakaannemer inhuurt. Warner Roofing installeert, repareert en herdakt al bijna 30 jaar huizen in Vancouver, WA, gebied.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *