Kun je een plat dak als dek gebruiken?

Platte daken met gemakkelijke toegang zijn ideaal voor het creëren van een buitenleefruimte. Een probleem waar veel mensen me naar vragen, is hoe je een dek kunt maken dat functioneel is zonder het waterdichte dakoppervlak in gevaar te brengen. De beste manier is om een slaapdek te bouwen. Het zal de slijtage niet versnellen als u een goed systeem installeert dat is gemaakt om zich boven platte daken te bevinden.

Er zijn een aantal fabrikanten. Het is ingewikkelder dan alleen spullen op het dak plakken, maar niet waanzinnig duur. Wanneer een dak plat is (het zal eigenlijk een zeer lichte helling hebben) zal water veel meer tijd op één plek doorbrengen, waardoor het meer tijd heeft om een weg te vinden onder het dakoppervlak en in de structuur van het gebouw. Daarom wordt het gebruik van extra steunen zoals dakpannen aanbevolen om de PVC- en rubberproducten te scheiden.

Een goede waterdichting voor een dakdek omvat het installeren van een EPDM-membraan en het flitsen rond deksteunen en raildoorvoeringen. Op welke manier een dek ook over een dak wordt gebouwd, onderhoud voor reiniging en reparatie van het membraan eronder wordt aanbevolen. Ik heb talloze commerciële gebouwen met platte daken beheerd en ik ben hier om je te vertellen dat er niets doe-het-zelfvriendelijk is als het gaat om een plat dak. Als een betonnen dak is afgewerkt met een op PVC gebaseerde waterdichting, moeten rubberen ondersteuningsproducten worden geïsoleerd van het PVC-asfaltdakleer met een dakpan.

Voordat een slaapdek wordt geïnstalleerd, moet het dak worden geïnspecteerd door een dakaannemer om er zeker van te zijn dat het dak in goede staat is om een dek mogelijk te maken. Dit vereist enige glinstering van het dek, wat meestal wordt gedaan met behulp van schuimplaatisolatie die het dakoppervlak niet beschadigt. Als je al een van dit soort daken hebt, zou je* mogelijk* het bestaande dak kunnen bedekken met PVC-vinylterrasplanken (bovenop een plat, hard oppervlak), maar je bent veel beter af om het dak naar beneden te halen en opnieuw te beginnen met een hoogwaardig vinyl terrasmateriaal dat je een waterdicht plat dakterras geeft kan er meteen van genieten. Het dak eronder moet worden gereinigd en geïnspecteerd met de tussenpozen die nodig zijn voor elk dek.

Wanneer professioneel geïnstalleerd, wordt een vinyl dakdekoppervlak opgenomen in de structuur van uw huis, appartement of commerciële ontwikkeling. Platte daken zijn vatbaar voor lekken, zelfs zonder dekken vanwege ontwerpfouten, onjuiste materialen en onjuiste installatie. Een dek onder pijnbomen heeft veel meer onderhoud nodig om puin op te ruimen dan een dakterras boven een hoogbouw. Natuurlijk zijn er andere opties als het gaat om het bedekken van een plat dak, maar geen van hen werkt meestal goed als u een echte waterdichte afdichting wilt, of uw dak als buitenleefruimte wilt gebruiken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *