Hoeveel kost het om een dakterras te bouwen?

Toch is het installeren van een dakterras een grote investering. Dit komt meestal doordat lekgevoelige dekmaterialen van lage kwaliteit, zoals EPDM-rubber, worden gebruikt, vaak om geld te besparen. Als u problemen wilt voorkomen en een duurzaam, waterdicht dakdek wilt bouwen, is PVC het beste materiaal om te gebruiken. Hier zullen we bespreken hoe we een dakterras kunnen bouwen dat ondoordringbaar is voor water, hoeveel het kost, de beste terrasmaterialen en alternatieven voor drijvende dekken om te overwegen.

In feite is de prijsklasse zo verspreid, omdat de kwaliteit van dakdekmaterialen varieert van zeer laag tot eersteklas. Houd er ten slotte rekening mee dat alle installatietaken voor minder dan 100 vierkante meter. Meestal inclusief een oplading van 10-15% Zodra alle naden thermisch zijn gelast, worden slippers geïnstalleerd tussen dekspanten en dakoppervlak om het membraan te beschermen. Vervolgens wordt er een frame bovenop gebouwd en wordt een drukbehandeld of composiet terrasplanken geïnstalleerd.

Dit is wat er gebeurt met EPDM die na een paar jaar rond dakleuningen knippert. Dat is echter niet altijd het geval. Funderingen bezinken, spanten „buigen” of deuropeningen zijn te dicht bij het dakoppervlak om de helling te vergroten. Ik heb te veel mislukte rubberen daken gezien om het zelfs maar te noemen als een haalbare (goed genoeg) keuze.

Natuurlijk zullen er dakdekkers zijn die zweren bij rubber en je zullen vertellen dat ze na 50 jaar installatie nooit lekken hebben gehad. Een van de meest voorkomende use-cases voor het bouwen van een dakterras is om een ruimte te bieden om vrienden en familie te vermaken voor een buitenevenement of activiteit. Andere use-cases zijn het plaatsen van een bubbelbad, een jacuzzi of zelfs het opzetten van een daktuin met tafels en stoelen. Het is duidelijk dat een dakdek ver boven de grond ligt, zodat volledige belichting resulteert in andere criteria dan een maaivelddek als het gaat om onderhoud en duurzaamheid.

Privédakdekken, de afgunst van de buurt als het mooi weer is, zijn een trendy accessoire in nieuw gebouwde herenhuizen in gemeenschappen in stadscentrumstijl in de buitenwijken. Sommige dakterrassen bieden echter openbare terrassen op plaatsen zoals bars, pubs, restaurants, evenementenhallen, enz. Zodra alle naden thermisch zijn gelast, worden slippers geïnstalleerd tussen dekspanten en dakoppervlak om het membraan te beschermen. Omdat een terras zich meestal op het dak bevindt, is het gebouwd om de hoeveelheid beschikbare zon te maximaliseren, waarbij het dak uitstekende zonneverwarming biedt.

Je moet je dak isoleren en elke hoek afdichten om te voorkomen dat water en temperatuur door je dak lekken. Om het meeste uit uw eigendom te halen, kan het een halve verdieping bezetten als u walk-out toegang heeft, of u kunt ook gebruik maken van elk plat dak dat geen toegang heeft. Composiet terrasmateriaal, zoals deze 5 jaar oude Trex-terrasplanken, kan kromtrekken en bewegen met blootstelling aan het weer, waardoor het een slechte keuze is voor dakdekken. Aan de andere kant bevindt zich een terras op het dak van uw woning, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht en extra leefruimte.

Het echtpaar drinkt ook hun ochtendkoffie op het dakterras, wanneer het weer het toelaat, en heeft Wilder verteld dat het een van de gelukkigste plekken in hun huis is omdat ze hun dag beginnen met frisse lucht en uitzicht. Het bouwen van een dakterras is een geweldige aanvulling op uw huis, omdat het een open en flexibel dakterras biedt waar huiseigenaren kunnen genieten van het buitenleven en tot rust kunnen komen, allemaal binnen het comfort van hun huis.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *